Decoratieve technieken

Door toepassing van een decoratieve techniek geven we uw interieur of exterieur net dat ietsje extra, waardoor elke structuur of muur uniek is. Onze decoratieve technieken gaan van klassieke veegtechnieken tot hypermoderne en licht-afgevende "ice"-muren.

Hieronder ziet u een overzicht van de decoratietechnieken die we kunnen toepassen.


Altamira

Altamira is een decoratieve blokborstel techniek, meerdere verschillende kleuren over elkaar geven een beeld als of uw interieur 100 jaar geleden werd geschilderd, het lijkt dat de verf versleten is en dat de vroeger verflagen er doorheen komen, dit geeft ook een sfeervol beeld wanneer er fresco’s of logo’s in gewassen worden.

Antigua

Transparante effecttechniek die een unieke structuur op de verf en bijgevolg op uw muur achterlaat.

Arcade

Arcade begon als een toevalstreffer. De stalendienst van BOSS paints schilderde een nieuwe kleurencollectie in decoratieve strepen en ontdekten tot hun verbazing dat de techniek meer succes had dan de kleurencollectie zelf. Arcade was geboren en dankt zijn populariteit aan het subtiele karakter.

Beau

Beau is een zeer fijne en discrete structuurverf die een subtiel deco-effect geeft, net dat ietsje meer dan gewone verf. Het product wordt gemaakt op basis van natuurlijke componenten, zoals marmerpoeder, die voor een mat, mineraal en ambachtelijk uitzicht zorgen. Door deze componenten met verf te verbinden, krijg je kleuren die natuurlijk aanvoelen en een meerwaarde betekenen voor elk interieur.

Blue Ice

Decoratieve muurtechniek met fosforescerend effect.

Maroc

Maroc is een decoratieve stuctechniek die u doet wegdromen van eeuwenoude Marokkaanse paleizen en hun geraffineerde decoraties. Samengesteld op basis van kalk en marmerpoeder geeft deze techniek een sober, zacht en fluweelachtig effect op binnenmuren. Maroc is het perfecte antwoord op de vraag naar een artisanale en back-to-nature afwerking, met een exotisch tintje er bovenop…

Calce Mongibello

Calce Mongibello, een minerale decoratieve stuc voor binnenmuren, geeft met een speciale poliertechniek heel typische, zachte schakeringen in een natuurlijk kleurenpalet.

Calce Nova

Decoratieve stucafwerking van binnenmuren in restaurants, winkels, livings...

Calcio

Decoratieve borsteltechniek Minerale verf op kalkbasis.

Decokwarts

Decokwarts is een decoratieve stuctechniek die kleine foutjes in de ondergrond verdoezelt. De korrellaag camoufleert lichte oneffenheden… handig bij het renoveren! De toepassing gebeurt in drie stappen: eerst een grondlaag Stucprimer, daarna Decokwarts en tot slot een Colorfinish.

Glamour ice

Decoratieve muurafwerking met uitgesproken glittereffect.

Ice

Met ICE verraste BOSS paints de interieurwereld met een echte primeur. Deze bijzondere verftechniek gebruikt minuscule glaspareltjes die voor een unieke lichtweerkaatsing zorgen. BOSS paints heeft met ICE een avant-garde collectie samengesteld, de ICE Originals en ICE Specials, waarin zowel trendy kleuren als speciale technieken aan bod komen.

Puntofino

Puntofino is de ideale verf voor een korreleffect. De kleur wordt heel luchtig op de muur gezet en krijgt door de zachte glans van de verf een mooie diepte.

Screen Ice

Decoratieve muurafwerking voor projectie.

Spatolato di luce

De typische glans- en kleurschakeringen van deze klassieke Venetiaanse stuctechniek worden verkregen door handmatig polieren met een speciaal stucmes. Spatolato di Luce bestaat in diverse kleuren.

Stucco metallico

Stucco Metallico is een decoratieve stuctechniek met een metalliek effect. De combinatie van briljante metaalkleuren met het typische stuceffect schept een buitengewoon exclusieve afwerking en is makkelijk schoon te houden.

Stucco Profondo

Stucco Profondo is een exclusieve, hoogglanzende stuctechniek voor diepe en donkere kleuren. De aanbrengmethodiek is vergelijkbaar met Spatolato di Luce. Ideaal voor accentmuren.

Stucco Velluto

Matte en onderhoudbare stuctechniek voor binnenmuren. In tegenstelling tot het klassieke Venetiaanse stuc, zoals Spatolato en Stucco Profondo, wordt Stucco Velluto niet gepolierd tijdens het droogproces. Na het drogen krijgt het stuc een afwerklaag die een discreet, mat decoratief effect.
Decoratieve techniekenBinnenschilderwerken

Binnenschilderwerken door Schilderwerken Mol

Buitenschilderwerken

Buitenschilderwerken door Schilderwerken Mol

Wandbekleding en behang

Wandbekleiding en behang door Schilderwerken Mol

Decoratieve technieken

Decoratieve technieken door Schilderwerken Mol